Foto Film Calella

Secció de Cinema

Foto-Film Calella va néixer amb el cinema. Els primers passos de l'agrupació foren de la ma del més antic dels formats: el 9,5.

Amb aquest format i amb tots els altres “amateurs” vigents l'any 1966 -doble 8 mm, Super 8, Single 8 i 16 mm- es dugueren a terme els primers festivals de cinema de Calella organitzats per la nostra entitat, als quals i participaren els més importants cineastes d'aquella època.

 

El cinema ha estat doncs el primer i el més antic exponent del treball de Foto-Film Calella. Ara, dintre el Festimatge -el festival de la imatge a Calella-, hi tenim la Trobada Internacional de Cinema 9,5 -única en tot l'estat espanyol-, el Trofeu Torretes de Curtmetratges -amb un apartat especial dedicat al Mar-, i altres activitats com ara tallers per a les escoles, cinema de recerca, de divulgació científica, marató d'imatges en moviment, col·laboracions amb la Filmoteca de Catalunya i la Cinémathèque Euro-Régionale Institut Jean Vigó de Perpinyà, el mercat del col·leccionista i altres manifestacions on el cinema és el principal protagonista.

A nivell d'entitat anem produint, regularment, documentals sobre la història de la nostra ciutat i curtmetratges originals, on el treball d'equip és l'excusa principal per moure tot un interessant grup de gent entusiasta del cinema.

Foto-Film Calella s'ha convertit en una entitat de referència i un veritable centre cultural de la imatge en general i de la cinematogràfica en particular.