Foto Film Calella

Programació 50 aniversari del Foto-Film Calella

(Aquesta secció s'anirà actualitzant durant l'any, incorporant els actes de la programació corresponents a cada mes)

I per veure totes les fotografies dels actes del 50 Aniversari de Foto-Film Calella, podeu consultar el nostre àlbum a:

Desembre

Dijous 8 de desembre 2016

“Gala de Cloenda dels actes del 50 aniversari de Foto-Film Calella

S'acosta el final de l'any i amb ell acabem amb els actes de celebració del 50 Anoversari de Foto-Film Calella, però abans calia preparar un final de festa a l'alçada d'aquesta important commemoració i serà el proper 8 de desembre a les 12.00h a la Sala Mozart.

En primer lloc hi haurà dues projeccions molt especials: la primera serà el resum en imatges del que ha estat aquest any de celebracions a través dels diferents actes organitzats per Foto-Film Calella durant els darrers 12 mesos. I la segona, encara amb el record gravat a la memòria de la seva estrena fa poc més d'un any, es projectarà de nou la pel·licula “Roger de Can Bou, Baró de Calella” que va arrassar durant el Festimatge 2015.

Finalment passarem al lliurament de reconeixements per part de l'entitat a tots aquells que han fet possible els diferents actes dels que hem gaudit durant l'any i acabarem amb un final de festa per posar punt i final al 50 Aniversari de Foto-Film Calella.

Us hi esperem a tots!

Hora: 12.00h
Lloc: Sala Mozart
Entrada lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Del 3 de desembre 2016 al 14 de gener 2017
Inauguració 3 de desembre a les 13.00h

“20 Llibres, 20 imatges” - Exposició fotogràfica col·lectiva a la biblioteca

Un grup de companys de Foto-Film Calella varen atendre les diverses convocatòries a la participació i es van interessar pel projecte, i van praparar l’exposició fotogràfica col·lectiva “20 Llibres 20 Imatges” amb la qual la nostra entitat, dintre les activitats del 50è Aniversari, col·labora al 10è Aniversari de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella.

Serà un acurat treball creatiu, podríem dir-ne una prova, per integrar l’esperit literari o senzillament informatiu i popular, d’alguns dels autors calellencs més propers que han editat contes, ficció o petites històries de casa nostra. Evidentment no ha estat possible, en aquesta ocasió, fer una mostra extensa i ens hem limitat als autors que els companys fotògrafs han escollit entre una gran quantitat de persones que d’alguna manera han posat lletra a les seves inquietuds literàries i de comunicació.

Autors seleccionats: JORDI AMAT, JOSEP ANDREU, LLUÍS CAMPENY, MARIA CARDONA, ANNA CASANOVAS, JAUME FOREST I ISABEL FELIU, ALBERT GIOL, SAÜL GORDILLO, FRANCESC GRAU, Mn. ESTEVE JOU, DOMÈNEC MIR, JOSEP MIRACLE, LAIA NOGUERA, CONCEPCIÓ ORGAN, ALBERT PRUNA, DANIEL RANGIL, JOSEP REYNER, JESÚS RODRÍGUEZ, JORDI TEN, JOSEP MARIA TERRICABRAS.

Fotògrafs de FFC: Quim Botey, J.M. Colomer, Dolors Escamilla, Josep Lluís Fillat, Jaume Forest, Robert Lluís, Xavier Rigola i Joaquim Sitjà.

Les obres es presenten sobre un suport de 80x60 i en format de llibre obert.

L’exposició es podrà visitar a la Biblioteca calellenca –horari de biblioteca- del dissabte 3 de Desembre 2016 al dissabte 14 de Gener 2017. La inauguració i visita comentada tindrà lloc el dissabte 3 de desembre a les 13.00h. –entrada lliure- . No us la perdeu.

Lloc: Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Calella
Entrada lliure

Novembre

Del 12 al 26 de novembre 2016

Novembre Solidari: exposició fotogràfica

En diem Novembre Solidari i es tracta d'una exposició fotogràfica, del 12 al 26 de novembre, a la Sala del C.A.P. de l'Hospital de Calella.

Les fotos es sortejaran a través de la venda d'unes aportacions de 30 euros. El benefici TOTAL d'aquest sorteig serà per l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital que duen a terme una molt important i exemplar labor d'assistència a domicili a persones amb malalties greus i d'ajuda a gent amb risc d'exclusió social.

Teníem clar que dins els actes del nostre 50è aniversari, no hi podia faltar una activitat solidària. El Novembre ha estat el mes escollit i l’entitat beneficiaria és l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), vinculada a l’Hospital de Calella, i que dedica els seus esforços a oferir suport d’integració a persones en risc d’exclusió social, programes de voluntariat i un servei d’atenció immediat a domicili a malalts crònics complexos, amb processos oncològics avançats o malalties degeneratives que precisen d’un recurs de suport personal domiciliari urgent. Cal recordar que en ocasions anteriors hem col·laborat igualment amb altres entitats calellenques i també especialment amb la Fundació Vicenç Ferrer. Dins la Secció Social de FFC intentem endegar els projectes i aportacions que les nostres possibilitats ens permeten.

Que podíem organitzar?... som una entitat dedicada a la fotografia i al cinema... Ho hem comentat amb l’associació esmentada, i ha semblat prou adient organitzar una Exposició Fotogràfica i sortejar les fotos exposades.

Per aquest motiu hem demanat als socis participants a la nostra Lliga Social, a diferents companys d’agrupacions veïnes i també a altres fotògrafs de referència vinculats a la nostra entitat, que aportin una de les seves obres per engrandir l’exposició en quantitat i qualitat. No es tracta de vendre les fotografies, sinó de oferir-les a l’associació AVAH perquè puguin recaptar fons. El resultat serà el sorteig d’aquestes imatges originals, veritables “fotos d’autor”.

Per accedir a aquest sorteig, caldrà adquirir unes butlletes numerades al preu simbòlic de 30 euros. El darrer dia de l’exposició, efectuarem el sorteig per tal que cada persona que hagi adquirit una butlleta, s’endugui a casa seva una de les obres d’aquesta mostra fotogràfica. L’exposició, oberta al públic, es podrà visitar a la sala del Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Hospital de Calella del dissabte dia 12 de novembre fins el dissabte 26 del mateix mes (horari de dilluns a dissabte de 8 a 20 h., excepte festius). Les butlletes es podran adquirir, per deferència de l’Hospital i dels seus empleats, als quals agraïm la seva col·laboració, al mateix mostrador del CAP. També els membres de la junta de FFC estem disposats a atendre qualsevol sol·licitud de compra de tiquets. Com hem dit abans, el sorteig serà públic i tindrà lloc juntament amb la cloenda de l’exposició, el dissabte 26 de novembre, a les 18 hores, a la sala del C.A.P. de l’Hospital de Calella.

Fem una crida a totes les entitats, agrupacions, associacions i calellencs en general perquè participin en aquesta Exposició Fotogràfica Solidària organitzada amb motiu del 50è Aniversari de Foto-Film Calella i a benefici de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital... i sereu premiats amb una fotografia d’autor per afegir a la vostra col·lecció particular.

Passa’t pel C.A.P. de l’Hospital de Calella i col·labora!!!

Lloc: Sala del C.A.P. Calella
Entrada lliure

Col·labora: C.A.P. Calella

Octubre

Dijous, 20 d'octubre 2016

La comunicació a les entitats. Conferència/Col·loqui a càrrec de Saül Gordillo

El proper dijous 20 d’octubre tindrà lloc a la Sala de l’Ajuntament Vell, una conferència/col·loqui a càrrec de SAÜL GORDILLO, conciutadà, periodista, aficionat a la fotografia, soci de la nostra entitat i Director de Catalunya Ràdio per parlar de les diferents formes de Comunicació a les entitats: presencial (reunions), escrita (revistes) i digital (xarxes socials).

De ben segur que serà una trobada interessant tan pels temes a tractar que afecten a la totalitat d’entitats i agrupacions socials i culturals, com per la categoria i proximitat del conferenciant.

Us hi esperem

Hora: 20.00h
Ajuntament Vell
Entrada lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Setembre

del 22 al 25 de setembre 2016

Fira de Calella i l'Alt Maresme

Un any més Foto Film Calella estarà present amb un stand a la 36 Fira de Calella i l'Alt Maresme que se celebrarà del 22 al 25 de setembre.

Aquest any amb un espai extra amb motiu del 50è Aniversari, estem preparant les activitats que presentarem a la propera Fira. Com no podia ser d’una altra manera, les exposicions de fotografia ompliran gran part d’aquest espai:

- Una selecció de les fotos presentades al 25è Trofeu Carpinell de Fotografia (per cert tindrem a disposició dels aficionats a la fotografia, un catàleg amb les fotos guanyadores d’aquests 25 anys del Trofeu Carpinell, que ha patrocinat l’Ajuntament de Calella i que podrem regalar a tots els socis, guanyadors i participants en general).
- També una selecció de les millors fotografies presentades a l’apartat de “Festes i Tradicions Catalanes” del passat Trofeu Torretes.
- Diversos plafons explicatius de la història d’aquests 50 anys de FFC. Un número 50 gegant amb les fotos de felicitació realitzades l’any passat al nostre estand...

i altres sorpreses que és millor no desvelar i conservar-ne el secret...

No deixeu de passar pel nostre estand on també hi trobareu informació del proper Festimatge 2017 i de totes les nostres activitats en general.

Ens veiem a la Fira, us hi esperem a tots!

Agost

5 i 12 d'agost 2016

Projeccions petites històries de Calella

Pensant amb l’èxit de l’any passat al fer la projecció de films documentals de la nostra ciutat al pati de la Biblioteca, aquest any també hem programat amb el títol genèric de PETITES HISTÒRIES DE CALELLA, dues sessions com activitats del 50è Aniversari.

La primera, més íntima, i amb dedicatòria als 10 anys de la Biblioteca, serà al patí d’aquest edifici i en col·laboració amb l’associació Amics de la Biblioteca. Veurem tres pel·lícules: Les “Festes de Primavera” de l’any 1970. “L’home del coloms”, un tema molt personal i de record, i finalment el documental “Enderrocs” sobre les destrosses que ha patit Calella... no hi són pas tots, es clar... Hem regirat arxius, per escollit els enderrocs dels quals tenim imatges a FFC (pròpies o cedides), algunes de les quals són, alhora, nostàlgiques i impactants.

L’altre projecció està previst fer-la a la Plaça de l’Església. Els audiovisuals seran una passejada pels paisatges, indrets i personatges calellencs... Farem una repassada d’algunes de les exposicions fotogràfiques col·lectives més emblemàtiques de FFC sobre gent de Calella.

Estem segurs que totes dues projeccions assoliran un gran èxit... Us hi esperem!!!

Divendres dia 5 - Hora 22.00h – Lloc: Pati Biblioteca Can Salvador de la Plaça
- CINEMA DOCUMENTAL – Amb la projecció dels films: Festes de Primavera 1970, L’home dels coloms i Enderrocs (Pastes Saula, Estació Renfe, Can Pelaio, Torre Anglesos, Escola Pia, Cine Àncora...)

Divendres dia 12 – Hora: 22.00h – Lloc: Plaça de l’Església
- AUDIOVISUALS – Dedicats a paisatges, indrets i personatges calellencs (Gent del Mar, Calella dos temps, Gent de Calella ...)

Juliol

Dissabte 9 de juliol 2016

Sopar Nit de la Llum

La Gran Festa Social de FFC, oberta a tothom que ens vulgui acompanyar. (Cal reserva prèvia abans del 7 de juliol)

El sopar a la llum de Far de Calella serà una experiència que no us podeu perdre. Una Nit de la Llum... màgica!!! Tindrem música en directe i un munt de sorpreses. La Nit del 50è Aniversari serà ÙNICA!!!

I per si encara us queda algun dubte, 1 aqui teniu el menú del Sopar del 50 Aniversari

Informació i reserves els dilluns de 22.30 a 24.00 h al local social (Fàbrica Llobet, escala plaça de la Policia Municipal) i al tel. 605645066. Us hi esperem!!!

Hora: 21.30h
Far de Calella
Cal reserva prèvia abans del 7 de juliol
Preu: 40 eur

Col·labora: Ajuntament de Calella

Juny

Diumenge 19 de juny 2016

Gran Gimcana Fotogràfica Popular

Dins els actes del 50è Aniversari, pel proper diumenge 19 de juny hem preparat una GRAN GIMCANA FOTOGRÀFICA POPULAR amb la intenció de passar tots plegats un matí de diumenge ben divertit.

Per participar només caldrà dur un aparell per fer fotografies (càmera, mòbil, vídeo...) i això sí, moltes ganes de compartir una divertida i especial jornada fotogràfica.

Els companys de FFC us entregaran les bases de la Gimcana amb unes instruccions concretes que haureu de seguir... Durant tot el recorregut i per evitar errors en la ruta, estareu “vigilats” per membres de la plantilla social. Serà una molt interessant passejada per Calella, on hi trobareu grups de personatges insòlits i divertits.

Les instruccions les trobareu a les bases que us seran lliurades al començament de la jornada.


Per veure totes les fotografies de la Gran Gimcana Fotogràfica Popular, podeu consultar el nostre àlbum a:


1 --- BASES de la Gran Gimcana Fotogràfica Popular ---

Hora: 10.00 h
Passeig Manuel Puigvert (Monument de la Sardana)
Participació Lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Maig

Divendres 13 de maig 2016

Darrer lliurament de la Lliga Social de Fotografia de Foto-Film Calella i lliurament de premis

Per primer cop a la Lliga Social i en motiu del 50 Anicersari de l'Entitat, la darrera entrega i el lliurament de premis de la Lliga serà obert al públic. Acabarem la vetllada amb un pica-pica.

Hora: 22.00 h
Espai Mercat
Entrada Lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Abril

del 2 al 24 d'abril 2016 (Inauguració divendres 1 d'abril a les 21.00h)

Exposició fotogràfica "Foto-Film Calella 50 anys creant imatges"

Pel proper abril, dins la programació del Festimatge, representarà les activitats d'aquest 50è Aniversari, l'exposició "Foto-Film Calella 50 anys creant imatges" dedicada a fer una repassada visual de les activitats de la nostra entitat en aquests primers 50 anys d'existència.

Horari: de dimarts a divendres de 18 a 21.30 h., caps de setmana i festius de 11 a 14 h. i de 17 a 21.30 h
Ajuntament Vell (Calella)
Entrada Lliure

+ info: www.festimatge.org

Col·labora: Ajuntament de Calella

abril 2016

Projecció de curtmetratges de Foto-Film Calella

Dins de l'horari de l'exposició instal·lada a l'Ajuntament Vell, passarem unes quantes pel·lícules de l'entitat:

Dissabte 9 d'abril:
12.00h La fotografia a Calella (documental)
13.00h El mal pastor (conte infantil - animació)
18.00h Un lloc, una vila, una ciutat... Calella (Història)
19.00h Calella dàncing (documental musical)
20.00h L'anna del far (argument)

Dimarts 19 d'abril:
19.00h Aquella noia aquella solitud (conte de Mercè Rodoreda)
20.00h Temps a crèdit (intriga)

Dimecres 20 d'abril:
19.00h L'amor i la mort (acció / intriga)
20.00h El Camí (argument / intriga)

Dijous 21 d'abril:
19.00h Com unes ales de gavina (conte de Francesc Grau)
20.00h El país de color blau (argument / ciència ficció)

Divendres 22 d'abril:
19.00h El detall (argument / intriga)
20.00h La ballarina (argument)

Dissabte 23 d'abril:
12.00h Anantapur 2001 - Expedició al'ïndia de Vicenç Ferrer
13.00h El passadis (acció)
18.00h El cinema a Calella (documental)
20.00h El bateig - dedicat a la Colla de Geganters de Calella


Ajuntament Vell (Calella)
Entrada Lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Març

Dimecres 16 de març 2016

Cinema amateur: Projecció de cinema super 8

Farem una revisió de pel·lícules d'autors socials recordant els anys heroics del Cinema Amateur (1960/1970). Alguns dels films seleccionats han estat premiats en Certàmens Locals i Estatals. Algunes de les pel·lícules seleccionades són:

- "Corazón" (1970) del tàndem Santiago Marré-Enric Brugués (emesa per TVE)
- "La mort de la muntanya" (1970-1971) d'Enric Brugués amb Paco Pascual; "La gota" de JM Colomer amb Ferran Joven i Mercè Vila (Medalla de Bronze al Certamen Internacional de Cine Amateur de Sant Sebastià 1974)
- "Cosecha P3" (1976) de Paco Frigola, Miquel Puigframis i JM Colomer amb Miquel Roger i Dolors Brugués (Premiada al Certamen "SNIACE" de Torrelavega i finalista al Certamen de Sant Sebastià 1977
- "Una lliçó d'art" (1968) de Manuel Mas amb Antoni Fugueras, Roger Lieury, Josep Mercader entre altres
- "Quins pescadors!" (1969) dels germans Pere i Manuel Mas amb Lluís López i Salvador Lluís.

Un programa d'allò més interessant per veure i entendre el que representava fer una pel·lícula en aquells anys més heroics del cine amateur i alhora fer memòria de persones que amb la seva col·laboració ajudaven als cineastes aficionats de la nostra ciutat a fer realitat el seu somni cinematogràfic... tota una experiència.

Hora: 20.30h
Ajuntament Vell (Calella)
Entrada Lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Dimecres 23 de març 2016

Cineforum de fotografia amb la projecció de "La Sal de la Tierra"

Un documental de Win Wenders i J. Ribeiro Salgado, un autèntic regal pels aficionats a les imatges.

Hora: 20.30h
Ajuntament Vell (Calella)
Entrada Lliure

Col·labora: Ajuntament de Calella

Febrer

Dimecres 10 de febrer 2016

Xerrada col·loqui i projecció de cinema a càrrec de Lu Pulici

Lu Pullici és un cineasta i director italià de cinema, autor de diversos curtmetratges premiats en diferent certàmens internacionals i també en les darreres edicions del nostre Trofeu Torretes.

Hora: 21.30h
1r pis Sala Mozart (Calella)
Entrada Lliure

Dimecres 17 de febrer 2016

Taller fotogràfic a càrrec de Frederic Garrido: Fede es despulla

En Frederic Garrido es despulla per ensenyar-nos la part més íntima de la seva obra, d'on i com ha sorgit, com s'han fet la producció i la postproducció per arribar a la imatge final, origen i resultat, i reflexionar sobre el camí per fer-ho i desvetllar els secrets de la seva obra.

Recorregut explicatiu de com es comença un projecte fotogràfic interior fins arribar al resultat final: com neix, creix, de què s'alimenta, quins són els motius o intencions, les fonts d'inspiració, realització i finalització del projecte.

Quina és la nostra realitat?
Com donar vida a la nostra idea?
Som el que creem?
Vivim i sentim el que fem?

Sobre l'autor: www.fededigital.com

Hora: 21.00h
Local de Foto-Fim Calella (Fàbrica Llobet-Guri, 2n pis -entrada al costat Policia Local-)
Entrada Lliure (aforament limitat)

Gener

Diumenge 31 de gener 2016

Festa de Sant Joan Bosco (Patró de la Fotografia)
Trobada fotogràfica a les Torretes
Acte inaugural 50è aniversari del Foto-Film Calella

Plantada d'un marc fotogràfic monumental i exposició de les fotografies dels participants.

Us convidem a esmorzar si porteu una foto en paper (la que volgueu i a qualsevol mida).

Sortida a les 9:30 des de la Plaça del Mercat (Calella)
Tornada a les 13:00h
Inscripcions: tel. 646 653 502 (Quim)

Col·labora: Grup Pa, Vi i Moltó