Foto Film Calella

Secció de Fotografia

Si Foto-Film Calella va començar fent cinema, la secció fotogràfica va ser qui va prendre el relleu donant un fort impuls a la entitat.

El Trofeu Torretes de Fotografia fou el capdavanter -i únic durant molt de temps- en sol·licitar una col·lecció de tres fotografies als participants pel fet de voler premiar l'autor i no una obra individual. Actualment guanyar el “Torretes” continua sent un repte pels fotògrafs més importants del món amateur.

 

Sempre hem pensat que la tasca de les agrupacions fotogràfiques és la d'ensenyar, per això fórem també pioners en dur a terme cursets de fotografia. Igualment som una de les poques entitats que realitzem exposicions col·lectives on el treball d'equip està molt per damunt de l'obra personal. S'han editat diversos llibres, catàlegs i tríptics per deixar impresa aquesta feina de grup. Diversos premis internacionals avalen també la qualitat de les obres dels socis de l'entitat. La nostra Lliga Social -d'octubre a maig- és el toc d'atenció i la palestra social que fa bullir els ànims, la competitivitat i la creativitat. Tenim també el Trofeu Carpinell de Fotografia -tema Calella- per apropar-nos als sectors més popular de la fotografia.

Dintre el Festimatge -Festival de la Imatge a Calella- s'organitzen, tallers, sessions fotogràfiques amb models, una mostra popular de fotografia, audiovisuals i diverses exposicions on hi participen els autors més coneguts del sector fotogràfic.

Per ser l'agrupació més destacada pel conjunt de les activitats dutes a terme en el decurs dels més de quaranta anys d'existència, ens ha estat atorgat el “Premio Nacional de la Confederación Española de Fotografia”. Distinció que agraïm, valorem i acceptem com un nou repte per continuar la nostra labor.

I és per tota la feina de divulgació i popularització de la fotografia, per la col·laboració en accions culturals i humanitàries, i per la qualitat i seriositat de totes les nostres activitats, que Foto-Film Calella, continua essent un punt de referència en el món de la fotografia i de la imatge en general.

A més a més, el Foto-Film Calella posa a disposició dels seus socis un estudi fotogràfic ubicat dins del local social. Podeu consultar la normativa d'ús seguint el següent enllaç:


>> Normativa d'ús de l'estudi fotogràfic de Foto-Film Calella