Foto Film Calella

Exposicions col·lectives de Foto Film Calella:

Període 2000 - 2009

a

2009

Fira de Calella i l’Alt Maresme: llibre i exposició "150 Anys del Far de Calella"

Foto-Film Calella,coincidint amb el 150è aniversari del far, ha editat un llibre amb la història del far i que també inclou un recull fotogràfic de fars del món. Una sel·lecció d'aquestes fotografies van ser exposades durant La Fira.

La crida a fotògrafafs d'arreu del món ha engendrat aquest conjunt d'imatges que rendeix homenatge al nostre far, agermanant-lo amb altres fars del món.

(Extracte de fotografies de l'exposició i el llibre 150 anys del Far de Calella)

2008

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "50è Aniversari de l’Agrupament Escolta Montnegre"

Foto-film Calella torna a engalanar la Fira de Calella i l'Alt Maresme amb una exposició fotogràfica. Enguany dedica l'exposició a l'Agrupament Escolta Montnegre, que celebra el seu 50è aniversari. Aquest és nomñes el tret de sortida d'una celebració que durarà durant tot el curs d'aquesta entitat. Una celebració amb actes de tot tipus i pèr a totes les edats.

El mes d'abril de 1959 es va encendre la flama de l'escoltisme a Calella. Des d'aquell moment no ha parat de cremar i d¡escampar-se de manera constant i perpètua dins de l'escolta i la guia. Han estat moltes les persones que han passat per aquest Agrupament, que han viscut l'escoltisme en primera persona, hi ha fet amics i amigues, vivències úniques, records, valors...

Foto-Film Calella i l'Agrupament Escolta Montnegre han intentat plasmar tots aquells sentimients, valors, manera de ser i, com no, el pas del temps... Volem agrair a tots els escoltes i les guies la seva col·laboració a les fotografies. De ben segur que no hi ha sortit tothom, ho sentim, però 50 anys donen per molt. Per molts anys!

2007

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "Àsia"

Enguany el treball que us presentem vé condicionat per la temàtica que ha estat escollida per a la Fira d'aquest any: el monogràfic sobre Àsia i el Festival Àsia 2007. Així doncs, conscients del potencial d'imatges de reportatges de viatges que tenim, el col·lectiu de socis de Foto-Film Calella hem sel·leccionat i compilat unes desenes de fotografies dels països asiàtics. (...)

Orient és ric en paisatge, en gent, en colors, en tradicions, en religins. Però també té un tarannà diferenciat, una filosofia. Perdonar un atractiu més i reforçar les imatges, hem posat al peu de les fotografies algunes frases que expressen aquesta manera de veure i viure la vida. Són cites i pensaments de grans mestres asiàtics que representen la saviesa oriental i que malgrat tenir alguna d'aquestes frases més de vint-i-cinc segles, el seu contingut és sòlid i profund i continuen essent vigents perque són bones.

Les fotografies de gran format, seran impreses en lones de plàstic i col·locades estratègicament en viut pilars metèl·lics que faran homogènia aquesta exposició. Esperem que gaudiu d'aquest viatge visual pel continent asiàtic.

"Viatjar és una vacuna, una prevenció eficaç contra el racisme i els prejudicis" (Anònim)

a

2006

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "De 2 en 2. Una altra versió de gent de Calella"

En un any tan especial com aquest en que celebrem el 40è aniversari de la nostra entitat, Foto-Film Calella ha fet el possible per editar en un nou llibre les imatges de l'exposició de la XXVI Fira de Calella i l'Alt Maresme, que hem dedicat novament a la gent de Calella, aplegant-hi naturalment veïns i residents. Això si amb una varietat: en aquesta ocasió no s'hi val la popularitat o la coneixença d'una persona individual; per ésser protagonista d'aquesta edició ha estat necessari que aquesta popularitat sigui compartida... És a dir, hem volgut deixar constància fotogràfica d'aquelles persones a les que, normalment, se les veu juntes, de persones que no ens les imaginem l'una sense l'altra... En definitiva d'una mena de tàndem personal.

a

2005

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "25 Anys de la Fira de Calella i l’Alt Maresme"

Un quart de segle de Fira és una excusa més que justificable per fer una exposició - i el corresponent llibret - fora del corrent per la seva ubicació, pel seu format, per la seva temàtica. Per això, quan l'Ajuntament ens va demanar la col·laboració per fer quelcom que commemorés els vint-i-cinc anys de Fira, vam assumir amb entusiasme i il·lusió el repte que suposa crear un treball digne d'aquesta magnitud.

Acordem de seguida que el cartell corresponent a la Fira de cada any és l'element més adequat per fer de fil conductor de totes les fotografies. És a dir, a cadascuna de les vint-i-cinc fotografies que fan referència a cada any de la Fira, el cartell anunciador serà el suport on donarem forma a la nostra creació fotogràfica. Per la temàtica ens decidim perquè ho sigui un personatge nascut el mateix any que el cartell anunciador i que aquest personatge escenifiqui un esdeveniment rellevant (ja sigui de la nostra ciutat o per a la societat en conjunt) ocorregut en el decurs d'aquell any.

 

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "20è Aniversari 'Caritas Calella'"

L'exposició que us oferim enguany forma part dels actes de celebració del XXè Aniversari de Caritas Parroquial de Calella. Aquesta col·lecció de fotografies té com a argument la representació de les 14 obres de misericòrdia: les 7 corporals i les 7 espirituals. Creiem que aquestes obres simbolitzen tot el treball due duu a terme amb els sectors socials més desfavorits "Caritas Calella" que té la finalitat d'ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones.

Les imatges pretenen emetre un missatge de sensibilització vers les persones més necessitades del nostre entorn, fomentar l'acció directa i promoure la solidaritat. El repte ha estat el no representar les imatges de les accions de manera figurativa, explícita, sinó fer-ho d'una manera suggeridora i intuïtiva que transmeti a l'espectador la voluntat d'ajudar tothom que ho necessiti. Totes aquestes bones accions es van plasmant en la sèrie de fotografies que us convidem a veure en aquesta 25a. Fira. Esperem que sigui del vostre grat.

a

2004

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "100 Anys de l'Estel de Natzaret a Calella"

Foto Film Calella ha volgut sumar-se a l'important esdeveniment cultural per a la nostra ciutat que suposa la celebració del centenari de la representació de "L'Estel de Natzaret" (1904-2004). Aquesta exposició és el resultat de la nostra col·laboració amb Joventut Artística Calella que vol ser un homenatge a aquests entranyables personatges que formen part de la nostra història.

2003

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "Kadiri: Objectiu assolit. L'Índia de Vicenç Ferrer"

La pobresa i el sofriment d'uns pobles perduts a més de deu mil quilòmetres de casa nostra queden completament fora de l'abast d'una sola persona; cal implicar-nos-hi tots. Així, quan tot un seguit de circumstàncies s'encadenen de forma providencial, sorgeix una força que ens dignifica com a éssers humans: la solidaritat. Foto-Film Calella, juntament amb tota la gent que ha donat suport al projecte, en són un exemple.

Fa dos anys i mig, en el nostre viatge a l'Índia, vàrem decidir que calia aprofitar les nostres habilitats i coneixements com a fotògrafs per a col·laborar en la fabulosa obra humanitària que desenvolupa Vicenç Ferrer, al front de la fundació que porta el seu nom situada al sud del país. Volíem contribuir amb els seus elevats i alhora simples ideals com són el de treballar per ajudar els qui més ho necessiten, els més desvalguts. Aixó doncs, la nostra col·laboració es va materialitzar en l'edició del llibre "Anantapur. La ciutat de l'infinit" (2001) i amb l'exposició itinerant "L'Índia de Vicenç Ferrer".

Els ingressos generats per la venda de llibres i l'exposició fotogràfica, juntament amb els donatius de particulars i empreses, va fer possible la inauguració del Centre Ortopèdic de Kadiri. Aquest centre serè un ajut importantíssim per alleugerir el sofriment dels discapacitats de la zona, que, maleuradament, són moltíssims. Això ens omple de satisfacció i ens emocionem en recordar la placa commemorativa que presideix el centre i en la qual es llegeix: "Inaugurat i finançat per Foto-Film Calella. Dedicat a tot el poble de Calella"

 

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "Kalella dels alemanys" (Treball de recerca)

2002

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "Descobrint la Calella dels anys 50. Fotografies de Heidi Fink" (Treball de recerca)

Així era la Calella dels anys 50, la que van descobrir els primers turistes alemanys que van arribar a la nostra costa. I així la va veure una turista alemanya amant de la fotografia que amb la seva càmera va captar una moments irrepetibles i uns indrets que el progrés transformaria amb els anys.

(Extracte de fotografies de l'exposició)

2001

Exposició itinerant "Anantapur: L'Índia de Vicenç Ferrer"

  (Extracte del text del catàleg de l'exposioició realitzada a l'Ateneu Caixa Laietana de Mataró el novembre del 2001)

Aquesta exposició sobre Anantapur és l'apassionant obra col·lectiva dels expedicionaris de Foto Film Calella que el 25 de gener de 2001, van marxar cap a les llunyanes terres de l'Índia amb l'esperit de conèixer i divulgar una enorme tasca social.

Després de seleccionar més de 10.000 fotografies i més de 40 hores d'imatges en moviment, els membres de Foto Film Calella volen fer-nos partícips del gran projecte del Rural Developement Trust (Consorci per al Desenvolupament Rural) que va crear Vicenç Ferrer a l'Índia, l'any 1969, poc després d'abandonar l'ordre jesuïta. (...)

Les imatges d'Anantapur 2001 volen donar a conèixer una acció sicial de gran abast per millorar les condicions de vida d'una regió de pobresa extrema. Una acció social especialment orientada a l'educació, la sanitat, l'ecologia, l'habitatge, les dones i els disminuïts.

(Extracte de fotografies de l'exposició i el llibre Anantapur, ciutat de l'Infinit. L'Índia de Vicenç Ferrer)

2000

Fira de Calella i l’Alt Maresme: exposició "Calella... ahir. Recull d’imatges d’en Josep Gelmà" (Treball de recerca)

En aquest recull d’imatges del prolífic fotògraf Josep Gelmà, hi trobareu aquell regust d’espontaneïtat que fa possible reviure, amb la sola visió de les imatges, un passat no pas tan llunyà per molts de nosaltres, i que duu una vella olor de pa amb vi i sucre, que ja teníem oblidada i que solament hem pogut experimentar de nou, tot traient la pols dels vells i nostàlgics clixés de vidre d’aquest arxiu fotogràfic.