Foto Film Calella

39ena Lliga Social de Fotografia 2011/2012

Sopar de la Llum 2012 - Entrega de premis de la 39a Lliga Social

Aquest any podem qualificar d’intimista el sopar Nit de la Llum. Una reduïda i selecta assistència es va reunir a l’Hotel Bernat II, per la tradicional Festa Social. En representació de l’Ajuntament ens va acompanyar el Regidor Jordi Sitjà. La Pilar Roger fou l’encarregada de ordenar i conduir les diferents activitats de la nit.

En aquesta ocasió la fotografia més votada com a Foto Popular de l’Any, entre les exposades, va ser la d’en Joaquim Sitjà. Enhorabona! també seguint la tradició es va sortejar entre tots els comensals i la sort es va decantar cap a la Nati Catà… un agraït regal d’aniversari.

Hugo Morbelli va recollir els premis que havia aconseguit al passat Trofeu Torretes de Fotografia i al Certamen de Cinema Turístic de Lloret de Mar.

Tot seguit es van lliurar els Premis de la 39ena Lliga Social, que varen recollir personalment en Joan Buch, Joaquim Sitjà, Sergi Cugat, Quim Botey, Robert Lluís, Joan M. Arenaza i Pere Giménez Ejby. Hi varem trobar a faltar la presència del guanyador de la Lliga, Josep M Saurí, i dels companys Miquel Casals, Alfred Lieury Angie Shouten i Jordi Morales. Els premis eren obres de la fotògrafa argentina Flo Tucci. Finalment, el Premi a la Millor Foto de l'Any de la Lliga Social va ser per a Joan Buch.

Ja a la part final de l’acte, el president Xavier Rigola, en representació de l’entitat, va fer lliurament de l’Emblema de Plata a Sebastià Hernández, un col•laborador molt important dintre les activitats del Festimatge. En Sebastià, agafat de sorpresa, va donar les gràcies per aquesta deferència. Per finalitzar la Nit de la Llum, el president Xavier Rigola, va fer el parlament de cloenda.

Lliurament num. 8 (final)

Puntuació 8è lliurament (FINAL)

Comentaris sense malícia

Tot arriba a un final i la nostra Lliga 2011-2012 també, han sigut 8 entregues amb temàtiques lliures i “obligades”, amb jurats de tota mena i color si parlem d’opinions sobre fotos.

Amb aquesta darrera entrega, temàtica obligada: “Natura morta”, ja podem dir que en Josep Maria Saurí es el guanyador. Així dons felicitats, penso que merescudes, ha demostrat ser un bon corredor de fons, ja que unidament ha guanyat un lliurament, però col·locant les seves fotos sempre als llocs davanters. El que realment m’agraden de les seves fotos es que potser no son espectaculars però son ben fetes en tots els aspectes tant tècnics com ideològics.

A més,és també el guanyador del “millor debutant”, són coses que passen quan vens d’un altre entitat i comences a participar a la nostra de ple dret. El mateix podem dir den Miquel Casals que te també premi al Millor Debutant. Crec que és un luxe pel FFC poder gaudir de gent que vol ensenyar-nos coses com ho han fet aquests dos “nous vinguts” de fet, encara que ja els coneixem de fa temps.

Menció especial per Joan Maria Arenaza i Pedro Gimenez empatats i classificats en segon lloc, han estat lluitant fins la darrera entrega amb valentia i decisió.

Un nou “mea culpa” he de admetre. Quan varem fer les bases d’aquesta lliga varem incloure l’apartat :
Entre les 8 fotos guanyadores d’entrega s’escollirà la millor FOTO DE LA LLIGA ( es votarà a la darrera entrega popularment per tots els participants a la lliga assistents ). Aquesta foto quedarà exposada de forma permanent als locals de l’entitat.
Però ningú ho hem recordat …. Ja mirarem com ho podem resoldre. … de vegades mirem tant en davant que no recordem el que deixem darrera.

Si parlem breument de l’entrega es necessari mencionar el fet de que la temàtica obligada ha portat moltes confusions a l’hora de definir-la a la pràctica, és una cosa que caldrà tenir-ho en compte per properes edicions.

Els amics de Sant Feliu de Guixols, capitanejats per Jordi Gallego, van fer un fallo seriós i com sempre varen explicar les seves idees al respecte. Sempre es interessant escoltar i conversar al respecte i amb respecte.

Particularment em va agradar uns “ous ferrats penjats d’un estenedor” den Miquel casals una foto ben pensada i ben resolta. En Munrabà va sorprendre al personal, pel fet de que fins ara mai li aviem vist com”bodegó”, amb una foto ben treballada, tot i que a mi particularment no m’agradava gaire com a foto.
Un altre foto que va portar qua va ser la den Robert, crec que era una molt bona foto de reportatge, però no era una natura morta ….

Una darrera reflexió no puc deixar de dir, crec que ha sigut una lliga molt interessant des del punt de poder aprendre molt tant a nivell tècnic com a nivell de idees, però segueixo sense comprendre com encara hi ha gent que no porta les fotos en forma digital per poder-les comentar, no se si és que hi ha por o que no donem facilitats o …… al final les porten sobre paper i tothom s’atreveix a donar la opinió quan els jurats han donat la seva …. crec que el comentari es un bon exercici a nivell d’aprenentatge, esperem poder millorar la participació la lliga vinent.

Be doncs, tot esperant que vingueu al proper SOPAR DE LA LLUM on es lliuraran els premis de la nostra Lliga i on ens agradaria que fossin tots els que hem participat per poder aplaudir als guanyadors, únicament en resta acomiadar-me fins la propera lliga tot demanant excuses si en alguns dels meus COMENTARIS SENSE MALÍCIA he pogut dir alguna cosa que hagi molestat a algú, de debò que ha sigut de forma totalment involuntària .

FEU MOLTES FOTOS i que nosaltres les podem gaudir. Salut.

Lliurament num. 7

Puntuació 7è lliurament

Comentaris sense malícia

Cal abans que res el demanar disculpes, per no poder portar un jurat el divendres que tocava però per raons alienes a nosaltres ens varen fallar a la darrera hora i no parem poder trobar substituts. Tot i amb això el fallo es va fer el Diumenge 15 aprofitant que estàvem celebrant la 29 Edició de la Festa de la Fotografia a Calella, un acte que aprofito per senyalar que ha sigut un èxit, encara que pel meu parer hi he trobat a mancar una mica mes de participació de la gent de casa, però penso que els que hi ha assistit ho han passat be.

A la vista del fallo efectuat, la lliga està ja molt encarrilada i en Saurí te ja el apreciat guardó a un pas, Apa ! un darrer esforç pels qui li van a tocar ….. tot es possible. Com no hi va haver fallo de jurat la part de comentaris de les fotos programades va ser una mica mes llarg del normal i fins i tot hi va haver-hi mes d’un que va voler que es dones opinió a mes d’una foto, crec que això demostra que el sistema de comentaris funciona.

Interessant, i a la vegada delicat, el tema ètic abordat sobre si baixar fons d’internet, treballar-los i afegir-los com a fons propi es lícit de fer ho no ….. crec que aquest és un tema que portarà molta cua i que cal que reflexionem de forma seriosa , no crec que ni ara ni aquí es el lloc per comentar, de moment,…. cal que ho pensem i que poc a poc anem agafant una posició seriosa … segurament serà un tema que sortirà mes cops … no val a badar ni a evitar-lo, però tampoc a opinar de forma poc reflexionada … prenem un temps prudent .

Com a fotos comentades la d’en Miquel Casals, un paisatge en color en format quadrat, va portar força polèmica sobre si la regla dels terços, si cal que l’horitzó fos o no centrat .. però el que tothom va coincidir és que era una bona foto.

La foto d’en Botey, una foto de les que fa darrerament sobre retrat+ fàbrica Llobet simètrica, va ser força comentada pel fet de que apareixen unes il·luminacions del tot impossibles a la realitat i que han sigut generades al fer del muntatge de la simetria, hi havien opinions de que si quan es fa un “copiar y pegar” sempre diem que cal mirar d’on venen les llums y on van les ombres , en aquesta foto calia que seguis també aquesta màxima …. tot son opinions.

Penso que el debat va donar molt de si i seriosament crec que cada cop en trèiem mes suc tots plegats, moltes altres coses varem comentar i a la fi eren mes de mitjanit quan varem plegar … crec que va ser una nit ben aprofitada.

Be, apa, a preparar la propera entrega, amb temàtica obligada: “NATURA MORTA” / “BODEGO” … Però si hi ha algú que encara ho esta dubta ho podem definir com aquella fotografia que “no conté cap element viu”.

A reveure

Lliurament num. 6

Puntuació 6è lliurament

Comentaris sense malícia

Nova entrega i noves propostes, aquest cop la temàtica era obligada: Retrat.

Com a resum diré que crec que la gent ho ha treballat força i en general penso que pel meu gust el nivell presentat ha estat alt i amb algunes propostes mot interessants i per tots els gustos.
 
Particularment la de'n Joan Maria Arenaza, una foto en blanc i negre que podia estar perfectament en qualsevol revista com a foto il.lustradora d’un perfum, maquillatge o allà on necessitessin una cara maca i ben treballada, era la millor.
 
Cal ressaltar la foto de l’Angie on el retrat d’un model amb casc de moto i ulleres ha estat emmarcat de forma dràstica per fer ressaltar uns ulls amb molta força, pel jurat ha sigut la millor, encara que en la nostra posta en comú es va opinar que potser hi mancava una mica de boca i d’altres detalls, tot son coses d’opinió.
 
La foto den Saurí em va agradar força, un retrat fet en Blanc i negre , simple però amb molta força expressiva, potser no molt espectacular, però que a mesura que t’allunyaves guanyava força e impacte, una bona opció.
 
Quan passàvem les fotos projectades va sortir la pregunta si el Blanc i Negre era tal vegada molt mes adient que el color pels retrats ja que els hi donava molta mes força expressiva eliminat objectes aliens a la foto de manera que la força de les fotos era precisament el retrat i no el que l’envolta …. bon tema per reflexionar una mica.
 
No se si ho he comentat alguna vegada abans, però no entenc aquesta dèria que tenen els jurats, i potser també nosaltres, de mirar les fotos a un pam i mig, per poder dir que li falta enfocament o que tal o qual pixel està de mes. Particularment m’agrada veure les fotos una mica a distància, m’agrada poder parlar la foto de lluny i entendre el que em vol dir, mes que dir si aquell dia el model anava o no afaitat i amb “after shave” encisador. Algun dia m’agradaria poder posar una corda a dos metres de les nostres fotos perquè tots poguéssim també fer les valoracions a la distància… tal vegada tindríem sorpreses.
 
No vull acabar aquest comentaris sense mencionar que em vaig veure en la obligació de demanar al jurat que clarifiques el perquè la millor foto tenia únicament 19 punts, pel meu gust la millor foto ha de tenir 20 punts, la resposta va ser que ” la perfecció sols la te Deu”, de bon rotllo. Davant daixò estic pensant en proposar a la propera Junta General de l’entitat enviar una carta a Deu per oferir-li ser Soci Honorari de l’entitat, per dues raons, la primera es perquè podríem gaudir de fotos perfectes i  la segona perquè dubto que ens dones una entitat bancària per anar a cobra-li la quota anual …

Be ja en hi ha prou, que tingueu un bon dia i a preparar la propera entrega que serà de temàtica lliure.
Salut

Lliurament num. 5

Puntuació 5è lliurament

Comentaris sense malícia

Ja som just a l’equador de la lliga i val a dir que des el punt de classificació la cosa està força renyida en Saurí manté una lleugera avantatge però els de darrera sembla que poc a poc retallen punts … podem tenir un bon final.
L’entrega 5na ha sigut, si mirem les fotos presentades, una mica avorrida sota el punt de fotos espectaculars, m’explico, no he vist una foto que sobresorties per sobre de les altres ni amb espectacularitat ni amb temàtica innovadora, i axó no vol dir que les fotos no fossin bones, potser diguem que hi havien moltes fotos en un mateix nivell d’interès.
Anem per pams, en la sessió de fotos projectades varen sortir algunes idees interessants, si mes no a nivell de reflexió …. així es interessant les opinions sobre si es o no necessari canviar les perspectives de les columnes en una foto molt ben feta d’un dels espais del Mnac, en el sentit de que cal veure si els hi fa mal o no les modificacions òptiques, hi havien opinions per tots els gustos i ben argumentades, molt interessant el debat.
Una foto que també va portar força controvèrsia va ser la de la Judit Brenya un muntatge sobre un accident d’un cotxe amb un ruc, la idea era molt interessant a nivell de conceptualitzat i els comentaris varen sorgir un cop mes al moment de la composició tot argumentant si hi sobrava o hi mancava alguna cosa, situació de les ombres etc. Bona foto i millor forum.
Altre foto que també va tenir forces comentaris va ser la d’Angie Shouten, en si era una foto molt senzilla, una nena asseguda en un banc d’esquena al mar situat al fons, la gràcia estava en que tenia aplicat un filtre Lucis que li canviava totalment la lectura de colors fent que el mar en tonalitats verd-blavors contrastava amb el vestit/barret en tons rosats saturats de la nena, la conversa va girar en la diferent lectura de la foto pel sol fet d’utilitzar aquest recurs … molt interessant.
Particularment vaig introduir amb la meva foto un tema que darrerament em te una mica confús, quan presentem les fotos en paper, sempre presentem un pasepartout  que pot ser de diferents colors, enquadrem la foto dins el suport etc… es a dir presentem una obra que es quelcom mes que una única imatge, però quan presentem les fotos per projectar passem de tot aquesta idea global i presentem la imatge “a pel” i els fons es sempre negre … la lectura, al meu entendre, es totalment diferent. Ho tenim present? particularment penso que no, estem presentant un altre obra al públic lector.  … Crec que és un tema que alguna vegada hi hauriem de dedicar un temps i un comentari generalitzat per part de tothom.
D’altres temes varen sortir però seria molt llarg de comentar, el millor, és que cada cop penso que la gent està mes avesada a comentar les coses i axó segurs que ens farà be a tots, aprofito per animar als que encara no porten les fotos a que s’uneixin al cada cop mes nombrós grup de gent que gaudeix parlant de fotos.
Sempre parlo dels jurats, aquest cop també, encara que no hi ha massa a dir, en Parreño un cop mes va deixar ben clar perquè es un dels bons, independent de si estem d’acord o no amb el resultat final, va explicar totes les fotos, posant de manifest el perquè les trobava be o malament i sobre tot donava opinions per poder millorar-les … a la fi és el que pretenem dels jurats, que ens ajudin a millorar.
Apa, a preparar la propera entrega …QUE ES TEMÀTICA:   RETRAT

Xavier

Lliurament num. 4

Puntuació 4rt lliurament

Comentaris sense malícia

Ja hem passat un altre entrega, amb temàtica obligada : MAR.
D’entrada felicitar al Jurat de Sant Feliu de Guixols que van demostrar un nivell al que darrerament no estem acostumats, varen fer un “fallo” molt interessant i enriquidor, defensant les seves opinions amb rigor, arguments i molta passió. Com es natural hi podies estar d’acord o no, però el que defenien tenia argumentació i recorregut, mullant-se quan tocava, tot i arriscant-se a equivocar-se.
 
Interessant l’apunt que varen fer sobre que tot i sent una temàtica molt oberta “MAR” tots excepte en Sergi Cugat varem presentar fotos on l’aigua/mar hi era present, segons el seu parer, potser els hi hauria agradat trobar altres imatges que relacionades amb el Mar no el tinguessin com a imatge directa …. cal tenir-ho en compte per properes entregues de temàtica obligada.
 
A comentar en el temps de projeccions les bones opinions que aporten al grup els nouvinguts aquest any Casals, Saurí, Marco i companyia, demostrant un cop mes que qualsevol nova idea es sempre molt útil pel grup. Aprofito per encoratjar un cop mes a la resta de gent que no es talli al moment de expressar la seva opinió en aquest forum, tots aprenem de tots.
 
Tal vegada hauriem de parlar algun dia una mica mes a fons sobre l’impacte que a la obra final hi fan els mal anomenats “afegitons” a les fotos, em refereixo als pasepartout  que de vegades hi va molt be però que d’altres fan mes nosa que servei …. a veure si algú s’anima i es capaç de fer una mica de “moderador” sobre el tema en una de les nits de dilluns que correm pel FFC.
 
Si parlo de les fotos guanyadores, tant la den Robert, una foto de reportatge a contrallum, com la den Casals em varen semblar interessants, la primera pel bon tractament de “tempo” de la foto i la segona per la dificultat de gestionar una munió de coses que hi sortien en el carreró que acabava al port. (Finalment pel jurat, la den Robert guanya a la den Casals, tot son opinions…)
 
A ressaltar algunes fotos del mar/roques fetes a la nit, amb llarga exposició i flash múltiple, son molt espectaculars, però al meu parer encara hi manca una mica de pràctica per arribar a donar tot el que poden donar de si.

Un darrer apunt, cada cop penso que les fotos ens les hauriem, també, de mirar una mica de lluny, ja porto forces entregues on me’n adono que li estem donant molta importància al “soroll” fotogràfic, que ara no està de moda, i que pot agradar o no quan t’acostes a la foto però que si la perspectiva és una mica mes global, en molts cops hi ajuda molt a donar ambient a la foto …. ja ho he mencionat mes d’una vegada, mai, al meu parer, una foto ben realitzada però sense idea estarà davant de una foto amb idea però que pot presentar alguna desviació dels canons fotogràfics establerts … encara que tot axó es un tema molt personal.

Be, fins aquí els meus comentaris que com sempre, son sense malicia. A reveure


Xavier

Lliurament num. 3

Puntuació 3er lliurament

Comentaris sense malícia

Aquesta entrega ha sigut d’allò mes rara, no se si per que ja Nadal es aprop i tothom ja pensa en les Festes o potser per que ha sigut en un divendres que no li tocava … però hi havia un ambien diferent a les altres entregues …. aixó si, la gent hi era.

La projecció de les nostres fotos va començar amb una projecció de les darreres fotos d’en Raul Villalba, interessant com sempre, potser no per la tècnica depurada però si per la plasticitat final de les fotos i un cop mes deixant clar que d’un no res es pot fer una molt bona fotografia … un altre cosa és que t’agradin o no, però això passa amb tothom.

No se si va ser per això, els comentaris posteriors varen ser menys “frescos” que en d’altres ocasions. NO cal que la presència de gent no habitual faci que canvi les nostres costums, tothom ha de dir el que pensa … tots aprendrem així.

Molt interessant la foto de’n Sergi Cugat que va aprofitar el taller de la FLO ( fet la setmana passada) per posar en pràctica les explicacions sobre els tractament de cares i ens va portar una foto amb un “abans” i un després, espectacular. Per favor animeuvos a portar les fotos en format digital per que les podem projectar, es interessant per tots i parlem de fotos.

A remarcar la foto de’n Leury, un paisatge urbà d’uns allargavistes en BN molt bonica i sobre tot molt ben composada, després no va tenir massa sort segons el jurat ….

El jurat, d’Arbúcies, ja havia vingut algun altre cop, cal donar les gràcies pel desplaçament, però semblava que hi havia una mica de pressa per marxar, assumptes personals …. Tot i amb això ens varen deixar alguna d’aquelles perles al moment que es va intentar fer alguna pregunta sobre els criteris del “fallo”  així ens varen deixar anar la frase:….” un fallo es un fallo” . Ja els hi preguntarem que volien dir amb això si tornen en alguna altre ocasió.  QUE DIFÍCIL ES FER DE JURAT !!!!!!

Particularment els que varen guanyar Botey i Saurí les vaig trobar força interessants, sobre tot la de’n Saurí ( un desenfocat que posteriorment va explicar que ja va ser fet a la màquina al moment del click, però que també portava arrengaments de Photoshop …) molt agosarada ja que son d’aquelles que segons el jurat que vingui pot anar directament als darrers llocs ….

Com a grata sorpresa, pel meu gust, un retrat de reportatge de maria Soler, una instantània amb una força a la mirada del protagonista i un posterior tractament BN i virat, amb trama que li acabava de donar una ire d’allò mes adient, tinc la sensació que el jurat ni la va copsar enfonsant-la en l’oblit ….una llàstima, però ànim Maria jo si que vaig gaudir amb ella.

Després, i un cop el jurat va marxar amb urgències .. els cara a cara son perillosos ….  varem estar una bona estona fent comentaris de les fotos de forma mes particular entre els que érem allà … això si que dona gust.

Apa fins la propera ….RECORDEU QUE ES TEMA ( TEMÀTICA) OBLIGAT:    MAR

Lliurament num. 2

Puntuació 2n lliurament

Segon lliurament. Primer dels temes obligats d’aquest any, tema paisatge, a primera vista semblava que la cosa estaria molt disputada per la quantitat de bons paisatges que hi havien a la sala. Molta gent es va arriscar i va portar paisatges urbans, el que també va fer que les imatges fossin més variades.
Entre les imatges mes destacades hi havien les de la Carme Vinyals, amb una foto aèria d’una bona pila de globus volant per un paisatge molt atractiu. Una fotografia nocturna d’en Roberto Fraile de la ciutat de Barcelona, una imatge esplèndida amb uns colors blaus i grocs d’allò mes potents. Una fotografia amb estètica d’infraroig d’una platja idíl•lica amb palmeres d’en Joan Maria Arenaza. I la fotografia d’en Robert Lluís amb un riu en primer terme amb unes pedres que donaven molta força a la imatge, i en segon terme una edificació. Els colors eren espectaculars així com les textures de les pedres. Va haver-hi un tema de debat, obert per en Robert, de la tendència que tenim a exagerar el contrast dels cels i els núvols, així com de posar altres elements a les fotos per tal de cridar més l’atenció, dient que de vegades es més atractiu un cel natural que no un de tan retocat.
Abans d’escoltar el veredicte del jurat, es va explicar als socis diferents activitats que es farien en els propers dies, com ara una sortida a la Fageda per fotografiar els colors de la tardor, un taller de 4 dies amb en Raul Villalba i la Flo Tucci, i una xerrada al local d’en Josep Maria Sauri.
El jurat, format per en Joan Buxó, Antonio Muñoz i Rosalina Miñá, de les agrupacions de Ripollet, Cerdanyola i Badia van donar per guanyadora la fotografia de l’Alfred Lieury, un paisatge urbà de la gran ciutat de Nova York. Una imatge de la qual van destacar el seu blanc i negre de llibre, amb una gran gama de tonalitats.

per P.G.Ejby

Lliurament num. 1

Puntuació 1er lliurament

Comencem de nou una nova edició del continuat anual i val a dir amb força concurrència ( 56 fotos no està gens malament) tot i que he trobat a faltar gent ja clàssica com en Xavier, en Marçal, na Carme, en Pere, en Ricard i en Toni que tal vegada no recordaven la data, segur que s’hi afegiran a la propera entrega, ànim i porteu les fotos que sabem que esteu fent.

Ja entrant en tema, cares noves amb propostes interessants i una “una grada jove” d’allò mes guerrillera en tots els aspectes, realment dona gust escoltar les opinions exposades sobre les fotos tant sobre paper, com en les que projectem. ( per cert no sigueu garrepes i porteu les fotos també en format digital, encara que no podeu venir al fallo recordeu que les podeu enviar per mail a la adreça lliga@fotofilmcalella.org , us pregaríem que no ho féssiu 30 minuts abans del fallo ja que tal vegada no ens doni temps de recollir-les).

Del Jurat, no en penso parlar, crec que varen fer la seva feina el millor que sabien però no vaig veure una línea clara d’actuació ni d’implicació en el projecte. Gràcies per venir. Les que varen guanyar les vaig trobar clàssiques, gens arriscades, però bones i ben executades tot i que per mi no tenien cap trempera, enhorabona als guanyadors.

Aquest any, pel que expliquen, es comencen a veure unes noves línees de treball que desitjaria que no fossin flors d’estiu i que tinguessin continuïtat, així es va parlar de “reportatge de carrer”, fotos en la línea d’en Villalba des el punt de vista de fons molt barrocs que acompanyen a una imatge central per donar-li ambient … penso que anem be, es engrescador.

Torno a tenir la impressió que hi ha la opinió que si una foto no ha passat pel Photoshop es com si li manques alguna cosa, penso que caldrà anar una mica amb compte amb tot això o al final la tècnica matarà a la idea de totes totes.

Parlant de idea, excel·lent la idea de la foto de na Sònia Agell, una nadó dins una bombolla, una foto simple, i ben realitzada que no va agradar massa al jurat, però això ja passa. La foto d’en Jordi Morales, que val a dir que va quedar primera, per mi encara era millorable, va ser molt comentada no pel fet de que fos encertada sinó que va encetar un excel·lent debat sobre l’enquadrament de la imatge amb opinions per tots els gustos.

Finalment donar la benvinguda als nous vinguts Sauri, Canal,Marco, Agell, Dosil etc les vostres fotos donaran sens dubte noves aportacions a la familia del Fotofilm.

Be ja en hi ha prou, recordeu que la propera entrega es de “temàtica obligada” heu de presentar un Paisatge, edemes caurà en un data molt curiosa: 11.11.2011

Xavier