Foto Film Calella

Foto-Film Calella: qui som, què fem?

Foto-Film Calella és una entitat cultural, sense ànim de lucre, fundada l'any 1966 provinent de la secció local de la U.E.C. i dedicada a la promoció, divulgació i popularització de la imatge a través de tots els camins possibles com ara ho són la fotografia, el cinema, el vídeo… i oberta al futur per aplicar totes les noves tecnologies.

Així doncs, durant l'any 2016 vam celebrar el 50 Aniversari de la nostra entitat amb una agenda atapeïda d'esdeveniments que podeu recordar clicant al banner i veure'n les imatges al nostre àlbum a

 

Formem part, com entitat fundadora, de la Federació Catalana de Fotografia. Podríem resumir les nostres principals activitats en tres apartats: la fotografia, el cinema/video i les diverses activitats socials. A continuació us en detallem les principals en cada àrea:

Fotografia

Cursets Bàsics i Digitals - Tallers especialitzats de tècniques concretes - Lliga Social de fotografia - Certamen de Fotografia - Trofeu Torretes de Fotografia - Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia Tema Calella - Exposicions col·lectives - Llibres editats - Treballs monogràfics. >>Seguir llegint

Cinema i video

Cursets bàsics d'imatges en moviment - Certamen-Trobada Internacional de cinema 9,5 (únic en tot l'Estat) - Mercat del col·leccionista - Col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya en la recerca de patrimoni cinematogràfic català - Certamen de Curtmetratges Trofeu TORRETES - Producció de documentals sobre la nostra ciutat i curtmetratges en format digital - Projeccions diverses en actes culturals. >>Seguir llegint

Col·lecció de material fotogràfic i cinematogràfic

Gràcies a donacions altruistes, hem començat una col·lecció-museu d'aparells de fotografia i cinema que anem ampliant any darrera any.

El Festimatge

Les tres activitats principals de fotografia i cinema, les resumim cada any en el FESTIMATGE, el Festival de la Imatge a Calella, que ocupa tot el mes d'abril amb exposicions fotogràfiques, taules rodones, audiovisuals, tallers, seminaris, projeccions de cinema retrospectiu i d'autors pioners del cinema català, certàmens de fotografia i cinema, Trobada Internacional de Cinema 9,5, mercat del col·leccionista, projeccions de curtmetratges, aula i projeccions de cinema jove… tot un aparador que converteix Calella en el punt de referència dels aficionats al món de la imatge. www.festimatge.org

Socials

Les activitats principals són la festa de Sant Joan Bosco, patró de la fotografia (esmorzar, gimcana i dinar de germanor), el sopar Nit de la Llum (trobada social, lliurament de premis i homenatges, i lliurament de l'Emblema de Plata) i el Sopar de Nadal.

Àmbit territorial

Som una entitat oberta a tothom amb socis de diverses comarques catalanes i col·laborem amb totes les altres  agrupacions calellenques i de les rodalies.

Estem totalment vinculats a la nostra ciutat a la qual dediquem treballs de història i recerca. Per la nostra manera de fer i de treballar en favor de la cultura, rebem puntual suport de l'Ajuntament de Calella i d'altres estaments oficials en realitzacions i projectes concrets.

Equipaments

L'equipament i serveis que oferim a l'Entitat en el local de la Fàbrica Llobet de Calella són: *Estudi fotogàfic *Sala d'exposicions *Sala d'ordinadors *Petit museu d'aparells foto/cine *Sala de video *Sala de conferències/projeccions *Magatzem *Biblioteca especialitzada.


Ara que ja ens coneixem una mica més, us esperem per compartir la mútua afició per la imatge. Et convidem a fer-te soci


Foto-Film Calella – Fàbrica Llobet – Apartat, 35 – 08370 CALELLA.
E-mail: info@fotofilmcalella.org