Foto Film Calella

Notícies:

Atenció: si ets soci del Foto Film i fas una exposició / curs / venda de material /... i vols que ho publiquem en aquesta secció, envia'ns la notícia a web@fotofilmcalella.org

20 de gener del 2019 • Foto-Film Calella, finalista als premis "Zapping" de televisió

L’estiu de l’any 2016 la secció de Cinema i Vídeo de l’entitat va realitzar, amb guió i direcció del company JM Colomer, el treball documental ENDERROCS projectat al patí de la Biblioteca dintre el conjunt de “Petites històries de Calella”.

Més endavant Ràdio Calella Televisió el va emetre per capítols i l’any passat, amb el vist i plau de FFC, el van presentar als premis ZAPPING dins l’apartat de Millors Programes de Televisions Locals. Aquesta producció de FFC realitzada en col·laboració amb l’emissora local RCTV, ha estat classificada entre les tres finalistes de la gala. Això sol ja és un premi, però ens queda la incògnita del veredicte final.

Els premis o reconeixements atorgats als treballs de cinema i vídeo, dedicats pràcticament a la comunicació audiovisual, produeixen una satisfacció complementària, ja que deixen de ser guardons individuals i es comparteixen amb tot l’equip de persones que hi ha participat... Unint esforços es milloren els resultats... Cal que l’entitat es feliciti per aquest reconeixement a la realització d’una feina ben feta.


8 de desembre del 2018

 • Bon Nadal!

"En veure despuntar el major lluminar en la nit més ditxosa, els ocellets cantant a festejar-lo van amb la seva veu melindrosa."

Aquest és el text que acompanya la felicitació de Nadal de Foto-Film Calella, obra del nostre company SAMOC, que us fem extensiu a toto vosaltres tot destijant-vos unes Bones Festes i una millor entrada d'any 2019!


8 de desembre del 2018

 • Exposició "Gent de Casa" de J M Colomer Mir

Un any més el nostre company s’ha proposat dur a terme una nova exposició sobre gent de Calella, que en aquesta ocasió anomena “Gent de casa”. Més d’una vintena de rostres calellencs esperen als visitants de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

El dissabte 15 de desembre a les 13.00h, tindrà lloc la inauguració on tots hi som convidats. La mostra es podrà visitar fins el dissabte 26 de gener del proper 2019. Felicitem en JM Colomer per la seva perseverança i continuïtat.

19 de novembre del 2018

 • Foto-Film Calella col·labora amb el VOC

Us avancem una projecció que farem el proper dijous dia 29 de novembre a les 21.00h a la Sala Mozart (entrada gratuïta), es tracta del VOC, la Mostra d'Audiovisual en Català, no us ho perdeu:

Gaudeix del millor audiovisual en català a la Mosta Voc a la Sala Mozart de Calella

Vine, mira i vota els guanyadors dels Premis Voc!

Categories dels Premis del VOC:
- Premi del jurat al millor curtmetratge.
- Premi del públic al millor curtmetratges.
- Premi del jurat al millor documental.
- Premi del públic al millor documental.
- Premi voc.cat a la millor websèrie, videoblog i nou format web.

ENTRADA LLIURE - Dijous 29 de novembre, a les 21h

Vol saber-ne més?

VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

VOC són uns Premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, documentals, websèries, videoblogs, micrometratges i qualsevol altre nou format audiovisual distribuït per internet realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts.

7 de novembre del 2018

 • Calendari solidari "Sonrisas de Bombay"

El nostre compamy i soci de Foto-Film Calella en Robert Lluís ha estat seleccionat amb 2 fotografies de les 12 que composen el Calendari 2019 de l’ONG “SONRISAS DE BOMBAY”.

El calendari de 2019 és el resultat de la IX edició del concurs fotogràfic “Un clic, un somriure”. El tema escollit aquest cop era "L'Índia i les seves ciutats", i se centra en mostrar la vida quotidiana de persones que viuen a les grans ciutats índies. Aquestes, sovint procedeixen d'altres poblacions més petites o d'àrees rurals de l'Índia, des d'on emigren a la gran ciutat a la recerca de treball i oportunitats amb les què donar una vida millor a les seves famílies.

No obstant i això, amb freqüència troben enormes dificultats per tirar endavant i tenir una vida digna, veient-se obligats a subsistir en condicions molt precàries i sense poder accedir a serveis i recursos. Si voleu col·laborar comprant aquest calendari, ho podeu fer mitjançant aquest enllaç:

25 d'octubre del 2018

 • Exposició "Món Casteller"

Us convidem a l'exposició titulada "Món Casteller", una selecció d'obres presentades al Trofeu Torretes de Fotografia organitzat per Foto-Film Calella.
La podreu visitar durant tot el mes de novembre a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça

5 d'octubre del 2018

 • Curset d'iniciació a la fotografia

Foto-film Calella organitza de nou el seu “curset d’iniciació a la fotografia” dirigit a totes les persones que volen avançar en el perfeccionament de la seva forma d’obtenir fotografies.

Inscripcions obertes!

17 de setembre del 2018

 • FFC a la 38a Fira de Calella i l'Alt Maresme

Com cada any, Foto-Film Calella estara present a la 38 Fira de Calella i l'Alt Maresme

14 de setembre del 2018

 • Bases de la 46 Lliga Social de Fotografia 2018/2019

Ja podeu consultar les bases de la Lliga 2018-2019

1 de setembre del 2018

 • Veredicte del 27 Trofeu Rafel Carpinell de fotografia tema Calella

Reunit avui, dissabte 1 de setembre, el Jurat Qualificador del 27è Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia tema Calella, format per Josep Maria Fillat, fotògraf i soci de Foto-Film Calella, Joan Buch, fotògraf i guanyador de la passada Lliga Social de Foto-Film Calella i Josep Maria Juhé, aficionat a la fotografia i ex-alcalde de Calella, després de visionar i valorar les 84 fotografies presentades pels 31 autors participants, han atorgat el següent veredicte:

Premi d'Honor, Trofeu Carpinell (obra de original de Lluís Riera), Medalla daurada de FFC i 120 euros, a Quim Botey.

Segon Premi, Medalla platejada de FFC, a Robert Lluís Serra

Tercer Premi, Medalla bronzejada de FFC, a Queralt Botey

14 d'agost del 2018

 • Quim Botey exposa a la Biblioteca

HOLI: La Festa dels Colors, a Deori Kodi (Jaipur) Índia

Holi és la festa hindú que marca l'inici de la primavera i la celebren totes les ètnies i religions de l' Índia. En aquesta època els camps estan en plena floració i la gent espera una bona collita; així que tothom té una bona raó per alegrar-se, divertir-se i submergir-se en l'esperit del Holi. Colors, molts colors en carres i places, un dia en que les persones no diferencien entre rics i pobres: Tots celebren el festival amb bona harmonia i germanor.

El Holi també té un altre significat cultural: és la victòria del bé sobre el mal, és la festa en què cada individu es pot alliberar dels errors del passat: la gent paga o perdona els deutes i reprèn el contacte amb aquells de qui s'havia allunyat. Alegria, oblidar i perdonar.

Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Del 3 al 30 de setembre 2018. Matins: dijous i divendres de 10 a 13h i dissabtes de 10 a 13.30h. Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h.

14 d'agost del 2018

 • Projecció de "Petites històries de Calella"

Cada any la nostra entitat Foto-Film Calella, convidada per l'Associació Amics de la Biblioteca, duem a terme una projecció d'estiu al pati de la Biblioteca que en els darrers anys hem batejat amb el nom genèric de Petites Històries de Calella, tota vegada que els film seleccionats ja formen part del patrimoni de cinema documental pensat per deixar testimoni d'alguns fets que formen part de la nostra ciutat. Dijous podreu veure les Festes de Primavera de l'any1968, l'accident ferroviari que va tenir lloc també l'any 1968 i una jornada de pesca amb la barca d'arrossegament "Virgen del Mar" de la família Tenas (Porronet), que podem situar igualment als voltants de l'any 1968... Tot plegat imatges de fa 50 anys!.

17 de juliol del 2018

 • Creu de Sant Jordi per a Santiago Marrè

El president honorífic de Foto-Film Calella és una de les 31 personalitats que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha destacat pels serveis prestats al país en la defensa de la seva identitat, en el pla cívic i cultural. L’Ajuntament de Calella va presentar la seva candidatura al que és un dels màxims reconeixements que atorga la màxima institució catalana.

11 de juliol del 2018

 • Tot a punt pel 27 Trofeu Rafel Carpinell de fotografia tema Calella

Un any més ja el tenim aqui: El Trofeu Rafel Carpinell de fotografia tema Calella, teniu fins el 20 d'agost per presentar les vostres fotografies. Atenció enguany la participació serà NOMES via e-mail, aqui teniu l'enllaç amb les bases:

5 de juliol del 2018

 • La Nit de la Llum 2018

Seguint la tradició de celebrar el sopar social Nit de la Llum, a primers del mes de Juliol, estem preparant el d'aquest any pel dissabte 14 de juliol.

Aquesta tradicional trobada és el moment ideal per compartir taula amb tots els socis que ho desitgin. Hi haurà un vídeo-resum de les activitats portades a terme durant l’any, el lliurament de Premis de la 45ena Lliga Social, reconeixements i homenatges, entrega de l’Emblema de Plata de l’entitat i alguna sorpresa de darrera hora.

Una trobada social entre amics per compartir i recordar els motius de formar part d’aquest entusiasta grup de socis de FFC.

Per a inscripcions i més informació podeu trucar al telèfon 646653502 (Quim) Us hi esperem a tots!!

8 de gener del 2017

 • El 18 de juny es celebrarà l'Assamblea General Ordinària de Socis

En compliment dels estatuts de l’entitat es convoca a tots els socis, a la celebració de l’assemblea ordinària de 2018, el dia 18 de juny a les 22 h. al local social, amb el següent ordre el dia:

1.- Lectura i proposta d’aprovació de l’acta de l’assemblea anterior.
2.- Estat de comptes.
3.- Gestió de socis.
4.- Renovació de càrrecs de la junta directiva.
5.- Memòria d’activitats.
6.- Precs i preguntes.

Degut a la importància dels temes a tractar es prega la màxima assistència.

17 de maig del 2018

 • Joan Buch, guanyador de la 45 Lliga Social de Fotografia 2017-18

En una recta final molt ajustada el nostre company Joan Buch ha resultat gunyador de la Lliga d'enguany. Podeu veure totes les fotografies guanyadores, classificacions i els comentaris sense malícia segiuint el següent enllaç:

23 d'abril del 2018

 • Ens ha deixat Eugeni Forcano

Des de Foto-Film Calella lamentem la pèrdua del gran fotògraf Eugeni Forcano, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i Premi Nacional de Fotografia.

Amic de la nostra entitat, vam tenir la sort de comptar amb la seva presència en diferents ocasions. D.E.P.

15 de març del 2018

 • Tot a punt pel Festimatge 2018

• El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva XIII edició, que es celebra del 7 al 29 d’abril.
• Els Trofeus Torretes de fotografia i curtmetratge han rebut 6171 fotografies i 1450 curts, respectivament, una selecció dels quals es podran veure durant al festival.
• Dins de la 45a Trobada Internacional de 9,5mm es consolida la sessió de cinema en found footage, en la que joves alumnes realitzen noves creacions utilitzant imatges d’autors desconeguts gravades en format 9,5mm.

Calella (El Maresme) tornarà a ser la ciutat de la imatge durant el mes d’abril i, un any més, esdevindrà punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia. 24 exposicions de fotografia, més de 100 curtmetratges de ficció, animació i documentals , 2 tallers de fotografia, sortida cultural amb aficionats al cinema 9,5mm, cinema-col·loqui, sessió de cinema en 3D, Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5mm, mostra de treballs realitzats amb found footage... són algunes de les propostes que ofereix el FESTIMATGE d’enguany.

El FESTIMATGE comença amb la inauguració del dia 7 d’abril a les 21 hores, amb la projecció d’un videomapping sobre la façana de l’Ajuntament, realitzat per en Marçal Mora. Durant l’acte, presidit pel president de Foto-Film Calella, Sr. Xavier Rigola, i l’alcaldessa de Calella, Sra. Montserrat Candini, es farà la presentació de totes les activitats que reunirà el festival. La inauguració donarà pas a la primera de les activitats del FESTIMATGE, la inauguració de l’exposició “ESPAI CLOS” (EL FAR) de Guilllem Torné, que s’exposa a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell i que es podrà visitar durant tot el mes de abril.

9 de febrer del 2018

 • Comiat a Conxita Organ i Valverde

Ens hem assabentat de la mort de la Concepció (Conxita) Organ, reconeguda poetessa calellenca, Mestre en Gai Saber, guanyadora de diversos premis en concursos literaris, col·laboradora de la revista “Estela” i també de Foto-Film Calella. Fou una de les persones protagonistes del nostre llibre “Gent de Calella” (1991). Igualment va tenir un lloc ben merescut i principal al treball fotogràfic col·lectiu “20 llibres, 20 imatges” que fou exposat l’any 2016 a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, amb motiu dels 50 Anys de Foto-Film Calella i del 10è Aniversari de la esmentada Biblioteca. Lamentem aquesta pèrdua i volem fer arribar el condol de l’entitat a familiars i amics. Reposi en pau.

8 de febrer del 2018

 • El nostre company Marçal Mora entrevistat a El Punt Avui

El nostre company i soci de Foto-Film Calella explica en una entrevista el seu darrer projecte

1 de febrer del 2018

 • Curset d'estudi de Foto-Film Calella 2018

Hem penjat una galeria al Flickr amb un petit resum del que ha sigut el Curset d'estudi de Foto-Film Calella d'enguay. Fa la sensació que els cursetistes han aprofitat bé el temps i han fet molta feina!!

12 de gener del 2018

 • Cineclub Foto-Film Calella

Ja podeu consultar la programació conjunta del 1r trimestre 2018 del Cineclub Foto-Film Calella i del Cicle GaudíNotícies 2017 >>