Foto Film Calella

Notícies: (2018)

Atenció: si ets soci del Foto Film i fas una exposició / curs / venda de material /... i vols que ho publiquem en aquesta secció, envia'ns la notícia a web@fotofilmcalella.org

17 de maig del 2018

  • Joan Buch, guanyador de la 45 Lliga Social de Fotografia 2017-18

En una recta final molt ajustada el nostre company Joan Buch ha resultat gunyador de la Lliga d'enguany. Podeu veure totes les fotografies guanyadores, classificacions i els comentaris sense malícia segiuint el següent enllaç:

23 d'abril del 2018

  • Ens ha deixat Eugeni Forcano

Des de Foto-Film Calella lamentem la pèrdua del gran fotògraf Eugeni Forcano, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i Premi Nacional de Fotografia.

Amic de la nostra entitat, vam tenir la sort de comptar amb la seva presència en diferents ocasions. D.E.P.

15 de març del 2018

  • Tot a punt pel Festimatge 2018

• El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva XIII edició, que es celebra del 7 al 29 d’abril.
• Els Trofeus Torretes de fotografia i curtmetratge han rebut 6171 fotografies i 1450 curts, respectivament, una selecció dels quals es podran veure durant al festival.
• Dins de la 45a Trobada Internacional de 9,5mm es consolida la sessió de cinema en found footage, en la que joves alumnes realitzen noves creacions utilitzant imatges d’autors desconeguts gravades en format 9,5mm.

Calella (El Maresme) tornarà a ser la ciutat de la imatge durant el mes d’abril i, un any més, esdevindrà punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia. 24 exposicions de fotografia, més de 100 curtmetratges de ficció, animació i documentals , 2 tallers de fotografia, sortida cultural amb aficionats al cinema 9,5mm, cinema-col·loqui, sessió de cinema en 3D, Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5mm, mostra de treballs realitzats amb found footage... són algunes de les propostes que ofereix el FESTIMATGE d’enguany.

El FESTIMATGE comença amb la inauguració del dia 7 d’abril a les 21 hores, amb la projecció d’un videomapping sobre la façana de l’Ajuntament, realitzat per en Marçal Mora. Durant l’acte, presidit pel president de Foto-Film Calella, Sr. Xavier Rigola, i l’alcaldessa de Calella, Sra. Montserrat Candini, es farà la presentació de totes les activitats que reunirà el festival. La inauguració donarà pas a la primera de les activitats del FESTIMATGE, la inauguració de l’exposició “ESPAI CLOS” (EL FAR) de Guilllem Torné, que s’exposa a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell i que es podrà visitar durant tot el mes de abril.

9 de febrer del 2018

  • Comiat a Conxita Organ i Valverde

Ens hem assabentat de la mort de la Concepció (Conxita) Organ, reconeguda poetessa calellenca, Mestre en Gai Saber, guanyadora de diversos premis en concursos literaris, col·laboradora de la revista “Estela” i també de Foto-Film Calella. Fou una de les persones protagonistes del nostre llibre “Gent de Calella” (1991). Igualment va tenir un lloc ben merescut i principal al treball fotogràfic col·lectiu “20 llibres, 20 imatges” que fou exposat l’any 2016 a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, amb motiu dels 50 Anys de Foto-Film Calella i del 10è Aniversari de la esmentada Biblioteca. Lamentem aquesta pèrdua i volem fer arribar el condol de l’entitat a familiars i amics. Reposi en pau.

8 de febrer del 2018

  • El nostre company Marçal Mora entrevistat a El Punt Avui

El nostre company i soci de Foto-Film Calella explica en una entrevista el seu darrer projecte

1 de febrer del 2018

  • Curset d'estudi de Foto-Film Calella 2018

Hem penjat una galeria al Flickr amb un petit resum del que ha sigut el Curset d'estudi de Foto-Film Calella d'enguay. Fa la sensació que els cursetistes han aprofitat bé el temps i han fet molta feina!!

12 de gener del 2018

  • Cineclub Foto-Film Calella

Ja podeu consultar la programació conjunta del 1r trimestre 2018 del Cineclub Foto-Film Calella i del Cicle GaudíNotícies 2017 >>