Foto Film Calella

17 de setembre de 2018

ABCDARI - POMPEU FABRA al PARC DALMAU, un diàleg fotogràfic

Motivats pel 150è aniversari del naixement del mestre Pompeu Fabra, Foto-Film Calella ha volgut convidar-lo i acompanyar-lo a fer una visita al Parc Dalmau de la nostra ciutat, que enguany també està d’aniversari: 90 anys al servei dels ciutadans de Calella.

Davant la impossibilitat d’una passejada física, hem decidit fer-la mitjançant paraules, una per cada lletra de l’abecedari, manllevades del seu Diccionari General de la Llengua Catalana i que relacionem amb algun indret del nostre Parc.

Intentar unir paraules i imatges és evidentment una simbiosi altament complicada, però a nosaltres ens atrauen els reptes i sense cap mena de vergonya l’hem tirat endavant, compartint el sentit fonamental de les paraules amb la llum generosa de les imatges. Som conscients que els treballs col·lectius apleguen els diferents i personals punts de vista dels autors davant un mateix tema, la qual cosa fa que a vegades el resultat respongui més a la diversitat que a la uniformitat. El més important però és saber-ne valorar, sobre tot, la feina, l’esforç i la dedicació.

L’exposició “ABCDARI” que presentem a la Fira, és el resultat d’aquesta agosarada aventura, d’aquest enginyós diàleg a tres, que intenta unir la fotografia i la paraula a la celebració dels 240 anys d’aniversaris que sumen la parella homenatjada. Esperem que sigui del vostre gust i que cada u se’n senti protagonista, si més no, durant una estona.

Autors: Quim Botey, JM Colomer, Dolors Escamilla, Josep Lluís Fillat, Robert Lluís, Jordi López, Glòria Masferrer, Josep Oliva, Xavier Rigola, Francisco Rojas i Xavier Salicrú.


A l'stand de la Fira també podreu veure una exposició-homenatge al nostre President d'honor en Santiago Marrè per celebrar la recent concessió de la Creu de Sant Jordi de mans del M. Hble. President Quim Torra i com sempre les obres finalistes del Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia tema Calella. Us hi esperem a tots!