Foto Film Calella

4 de juny del 2019

Quim Botey exposa a Calella

El nostre company i soci de Foto-Film Calella ens fa arribar la notícia de la seva nova exposició:

El nostre company, soci i reconegut fotògraf Quim Botey presenta, del 29 de juny a l’01 de setembre, a l’Ajuntament Vell de Calella, l’exposició “Quim Botey, passió per la fotografia” una mostra retrospectiva de la seva obra fotogràfica. La fotografia encara s’entén com un “art petit” dintre els ambients artístics majoritaris, però en aquesta ocasió, s’ha obert la sala al nostre company perquè exposi una selecció del treball de la seva llarga trajectòria fotogràfica. Una oportunitat ben merescuda que, de ben segur, ens endinsarà en les diferents etapes del seu món de tècnica i visió fotogràfica.

He recollit alguns fragments de la seva presentació: “M’inicio en el món de la fotografia de la mà d’en Joan Marlet quan tot just era un nen... Amb Foto Film Calella he après i he ensenyat... També vaig ser-ne president i tinc l’honor d’haver rebut la medalla de plata i la d’or de l’entitat... A través de la família de Foto Film Calella conec la Fundació Vicenç Ferrer, amb la qual col·laboro sempre que puc... l’Índia és un país de mirades i d’ànimes... Retratar, exactament és això el que sento que faig, sóc un “retratista”... Els concursos t’obliguen a singularitzar-te, a destacar i això et fa arriscar i el risc sempre porta coses interessants... En l’actualitat les exposicions em satisfan més que no pas els premis... Per això em fa tan feliç aquesta retrospectiva de la meva manera d’entendre i de fer fotografia... Per a mi, la fotografia és allò que la càmera no veu... Poder intervenir en tot el procés creatiu fins al resultat final m’ha fet tornar als orígens, quan la màgia passava davant meu amb una ampliadora i una cubeta de revelat... És una exposició per compartir amb els meus, per compartir amb la gent de Calella...”

Enhorabona a l’amic Quim Botey, i a també les persones responsables de la sala per haver-li ofert aquest espai, una decisió que ens permetrà gaudir, amb més detall, d’una visió global de la seva obra. Tan de bo aquesta exposició obri una nova etapa per conèixer, de prop, més treballs fotogràfics.

(Inauguració 29 de juny a les 19.00h – Tots convidats)